ÆT

ÆT er et igangværende projekt, som stadig er ved at finde sin form. ÆT en hyldest til håndværket – en  sampling af rya, plisserings-, broderi-, strik-, hækle- og fletteknikker.
ÆT er sampling af gammelt og nyt.

Projektet ÆT er både en meget personlig fortælling om mine rødder – hvor slægtskabet og det faglige er uløseligt forbundet. Men ÆT er også fortællingen om slægtskab imellem kvinder, som går på tværs af kulturer, tid og sprog. Et slægtskab i en kærligheden til tekstilet og håndens arbejde – som flyder mellem kvinderne i min familie, de levende og de døde. Men det er også en hyldest til det slægtskabet jeg møder på en bjergskråning i det nordlige Iran, hvor en ældre kvinde sælger sine hæklede sjaler. Et møde med en kvinde der har sit ophav i en kultur, jeg ikke forstår og et sprog jeg ikke taler – men håndværket forstår jeg – heri oplever jeg et stærkt slægtsskab.


ÆT er samtidig en hyldest til min søster med downs syndrom, som nu – hvor hun er ramt af en alzheimers sygdom sampler de håndværksteknikker, som vores mor lærte hende – er min størst inspirationkilde.