Artistic Projects

Within the fluid spaces of between textile, fashion and costume, the inspiration for all my artistic work is a fascination with the body. The body as a body, the body as a site for an artistic and cultural expression, and the body as a tool for discovery.

“Jeg har en brændende passion for kunst og design; og for håndværk, krop og form. Jeg drives af en nysgerrighed for til stadighed at udforske mit fag udtryksmuligheder om det er i arbejdet med beklædning og kostumer,  i kunstneriske projekter, i dialog med andre kunstnere og firmaer eller i undervisnings sammenhænge.”

En vigtig del af mit faglige virke er fri kunstnerisk eksperimenter. Eksperimenter med form og materiale, som forholder sig konceptuelt kroppen. For mig er en undersøgelse af, dels hvordan jeg opfatter kroppen som krop og også en måde at reflektere over i den verden, vi lever i.

Værkerne kan  eller skal ikke nødvendigvis bæres eller vises på en krop. Værkerne har gennem årene bl.a. været udstillet på Charlottenborgs Forårsudstilling, Dansk Designcenter, Designmuseum Danmark, Århus Kunstbygning og SAK Svendborg samt givet arbejdslegater fra Statens Kunstfond og Nationalbankens Jubilæumsfond.

Jeg er uddannet fra Designskolen i Kolding og har siden arbejdet som beklædnings- og kostumedesigner. Jeg har gennem årene designet kostumer til ca 50 danseforestillinger for bl.a. Dansk Danseteater, Kitt Johnson og Pantomimeteateret. Derudover er jeg  underviser jeg på bl.a. Den Danske Scenekunstskole, KADA, Designskolen i Kolding og Margrethe Skolen samt udstiller og laver kunstneriske projekter.

I 1999 startede jeg kollektionen CHARLOTTE ØSTERGAARD COPENHAGEN, fra 2006-2014 med egen butik og studio i indre København.  Fra 2015 laver jeg udelukkende kjoler efter bestilling.