kostumedesign

udvalgte kostumedesigns

At arbejde med kostumer til dans er en af min store passioner. Arbejdet udfordre min forståelse af krop, form, bevægelse og komposition i en rumlig kontekst.

Jeg har gennem årene designet og produceret kostumer til ca 50 danseforestillinger, flere som har modtaget Reumert priser. Her kan nævnes  bl.a.  Dansk Danseteater, Skånes Dansteater, Kitt Johnson, Åben Dans, Black Box Dance Company,  Rambert Dance Company, Pantomimeteateret, Den Norske Kongelige Ballet og dadadans.dk.

Her et lille udvalg af billeder og links til trailers fra et udvalg af forestillingerne (links finder du ved at aktivere fremhævet skrift) :

I 2017 skabte jeg kostumer til Pantomimeteateret forestilling “Butterfly Lovers” med koreografi af Paul James Rooney

I 2016 har jeg skabt kostumer til Black Box Dance Company´s forestilling “7EVEN”. Koreografi af Fotis Nicolaou og masker af Martha Foka.

"7even" fotograf: michael withPressebillede 7Even, foto Michael With

I 2015 skabte jeg kostumer til Tim Rusthon´s “Accordion stories” som blev opført på Pantomimeteateret i Tivoli.

I 2014 skabte jeg kostumer og scenografiske elementer til forestillingen “Libertad” med den helt fantastiske flamingodanserinde Selene Munoz. En super spændende opgave skabt i mit plisserede univers.

I 2014 designede jeg kostumer til Dansk Danseteaters forestilling “Black Diamond”. En forestilling som stadig turnere, i 2016 bl.a. i USA.

I 2013 stod jeg for kostumerne til Kitt Johnsons forestilling “Forum Humanum”. En meget spændende forestilling med 13 professionelle dansere og 40 statister.

I 2012 designede jeg kostumer til Dansk Danseteaters forestilling “Walking in the Night” til koreografien ”Dilemma of Obidience” af koreograf Edhem Jesenkovic. Forestillingen blev Reumert nomineret i kategorien årets danseforestilling.

 I 2012 designede jeg kostumer til Dansk Dansetaters stort anlagte forestilling “Monolith” opført på Det Kongelige Teater. Forestillingen var et samarbejde med Beijing Dance Theater – så ud over at arbejde med koreograf Tim Ruston arbejdede jeg med den kinesiske koreograf Wang Yuanyuan. Det ene værk “Monolith”, som navngav hele aftenens program, havde Tim Rushton og jeg opsat året før hos Rambert Dance Company i London.

I 2012 designede jeg kostumerne til Dansk Danseteaters Danmarks turné “Rhapsody” med værker af koreograferne Tim Rushton og Kim Brandstrup. De 2 værker var af meget forskellig karakter, derfor blev kostumerne meget forskellige. Til Kim Brandstrups værk var kostumerne hverdagsprægede og hovedvægten lå på farvekompositionen. Til Tim Rushtons værk håndmalede jeg alle kostumerne, så de havde et individuelt præg på trods af en unisont look.

Foto: Bjarke Ørsted
Foto: Bjarke Ørsted

I 2012 designede jeg kostumer til forstillingen “Seasons” af koreograf Marie Brolin-Tani. Forestillingen blev produceret og opført på Pantomimeteateret i Tvioli. Pantomime teateret er et helt særligt sted at få lov til at arbejde, da stedet bringer mig minder fra min barndom – at komme ind bag dørene var en fin og eksotisk oplevelse.

Seasons

I 2011 designede jeg kostumerne til Dansk Danseteaters “Love Songs” af koreograf Tim Rushton. Danserne skifter kostumer 2 gang undervejs, hvilket gjorde det nødvendigt for mig at skabe en lille fortælling om hver enkelt dansers karakter. Jeg arbejde med unika print på mange af kostumerne – hvilket var så inspirerende, at jeg blev inspireret til at lave unikaprint p en del af min kollektion efterfølgende. Forestillingen blev opført på Det Kongelige Teater og nomineret til en Reumert. “Love Songs” turnerer i DK og USA i starten af 2012 og genopføres maj 2013 på Det kongelige Teater.

foto: Bjarke Ørsted
foto: Bjarke Ørsted
foto: Bjarke Ørsted
foto: Bjarke Ørsted

I 2011 designede jeg kostumer til Marie Brolin-Tani´s forestilling “Pandoras Gave” som blev opført på museet AROS. Et sjov og anderledes projekt.

Archauz-Pandora---Rikke-Luna-Photography---106-

Kitt Johnson er en unik koreograf med hende soloforestillinger som spilles nationalt og internationalt. I 2011 havde jeg fornøjelsen af at designe kostumerne til forestillingen “Drift”.

kostumedesign

Igennem mange år har Dansk Danseteater afholdt Copenhagen Summedance i Københavns Politigård. En smuk og helt særlig ramme for dans. Jeg har gennem alle årene haft fornøjelsen af at lave kostumer til flere af indslagene. Disse kostumer er fra 2010.

I 2009 designede jeg kostumer til Dansk Dansetaters forestilling “Frost” koreograferet af Tina Tarpgaard. Forestillingen blev tildelt en Reumert."Frost"

I 2009 lavede jeg kostumerne til Wilhelm Freddies ballet fra 1940 “Kærlighedens Triumf” som blev genopført i forbindelse med en stor Wilhelm Freddie udstilling på Statens Museum for Kunst. Forestillingen blev koreograferet af Marie Brolin-Tani og opført af Unge Dansekompagni og opført på museet i udstillingsperioden. Kostumerne indgår nu i museets faste samling. Her kan du se en lille film om tilblivelsen af kostumerne.

I 2007 designede jeg kostumer til Skånes Dansteaters lunchdance. Lunchdance giver kompagniets faste dansere mulighed for at skabe et mindre værk. Til denne lunchdance skabte jeg kostumerne og et scenografisk element til de 4 værker.

I 2005 designede jeg kostumer og scenetæppe (6×10 meter) til Kitt Johnsons forestilling “Rankefod”. Scenetæppet blev fremstillet på Statens Værksteder for Kunst og Design. Senetæppet er 3D og forandre karakter i alt efter belysningen. Forestillingen turnerer stadig i ind og udland.

I 2005 havde jeg fornøjelsen af at arbejde sammen med Marie Brolin-Tani på Skånes Dansteater til forestillingen “Searching”.

kostumedesign

I 2005 designede jeg kostumer til Dansk Danseteaters forestilling “Kridt”, som blev tildelt en Reumert.

foto: Henrik Stenberg
foto: Henrik Stenberg

I 2002 var første gang jeg designede kostumer til Kitt Johnsons. Det var til hendes solo “Spejlet – eller det som ånder i skyggen”, som blev tildelt en Reumert.

Foto: Per Morten Abrahamsen
Foto: Per Morten Abrahamsen

 

 

 

 

 

 

GemGem

GemGem