En tekstil dialog

festivalen PÅ TVÆRS vises udstillingen “En tekstile dialog – en udstilling af søstrene Camilla og Charlotte Østergaard” 12-13 april på Dansekapellet.

Fokus i udstilling er forandringen af Camillas tekstile værker. For 10 års siden fik Camila (født med downs syndrom) konstateret alzheimers, hvilket har forandret hendes tekstile sprog. F.eks. begyndte Camilla at sample tekstile teknikker på uventede måder og hendes udtryk blev overraskende vildere. Forandringerne i og af Camillas værker har rørt og inspireret mit virke. Derfor er de få værker, som jeg udstiller, inspireret af og i dialog med Camillas værker og tekstil teknikker.  

Om os, Camilla og Charlotte: Som børn lærte søstrene Camila og Charlotte Østergaard at trykke, væve, sy, strikke mm af deres mor Ehs Østergaard; tekstile designer/kunster. Gennem deres barndom og nu i voksenlivet er tekstilet et fællesskabende element mellem dem. På trods af deres forskellige tilgange til livet og deres forskellige måder at være i verden på er tekstilet deres fælles sprog.
Hvor Camill (født med downs syndrom) hele livet helt intuitiv har udfoldet og udtryktsig igennem tekstilerne og er Charlotte blevet skolet – hun uddannede sig som designer og nu som kunstnerisk forsker. Hvor Camilla har broderet, hæklet, strikket og kniplet brugsting og billeder, har Charlotte designet/skabt beklædning, kostumer og udstillingsobjekter. På trods af søstrenes forskelligartede måder at skabe og udtrykke sig på gennem tekstiler, så har det tekstile sprog altid skabt et stærkt fællesskab og nærvær mellem dem. De deler passionen for tekstilets poetiske og kunstneriske udtryksmuligheder. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *